Vår vision

Vi har fött upp hästar i nästan 20 år. Hos oss föds flera föl varje år och flera av dem har blivit riktigt framgångsrika tävlingshästar. Vi är bl a stolta uppfödare både till världsmästaren Ivan från Hammarby och svenska mästaren Kiljan från Klockargården.

Vårt avelsmål är att föda upp riktigt fina sporthästar med ändamålsenlig exteriör, lättbyggda i naturlig uppförsbacke med bra framdel. De ska ha lätt för alla gångarter med ren takt och balans samt gott sväv och schwung. Vi vill gärna ha hästar som rör sig med höga luftiga rörelser och god bärighet. 


Självklart ska de också vara starka, friska och ha ett gott lynne. Vi väljer hingstar som vi själva tilltalas av. Som gärna presterar på tävlingsbanorna och vi matchar dem till våra ston som vi känner väl. Det är så enormt spännande att vara med på hela resan från val av hingst till färdig ridhäst." Jag har lämnat mitt sto på betäckning flera år i rad hos Anne. Hon tar väl hand om mitt sto och hade en kunnig veterinär kopplad till betäckningen. Jag valde Gumi från Dallandi som hingst, eftersom han har ett sån iögonfallande  exteriör och är så trevlig i hanteringen."

Susanne Frode