Elsa Eriksson


Elsa Eriksson är vår ridskolechef och ansvarar för ridskolan, läger och hästarna. Elsa har gått på Wångens (SLU) är Hippolog. 


Hon har många års erfarenhet av att arbeta som ridlärare både med stora hästar och med islandshästar och under studieåren på Wången har hon även hållit lektioner på ridskolan hos Gudmundur Einarsson.

Elsa har även genomgått Svenska Ridsportförbundets utbildning till instruktör inom handikapp- och rehabridning.

Johan Häggberg

Johan Häggberg kommer att ha sin bas hos oss och håller kurser och tar emot privatelever för undervisning. Han har flera hästar i stallet. 

Johan har en mycket gedigen meritlista och är förutom ridlärare, tränare, internationell FEIF-domare även mycket framgångsrik tävlingsryttare med flera världsmästartitlar på sin meritlista.

Desirée Andersson

Desirée är utbildad lärare för de tidiga åren och arbetar idag på en förskola i Uppsala. Hon har sin 15-åriga valack Stigur frá Skridu hos oss och kommer arbeta i ridskolan på lördagar tillsammans med Sussie.

Hon har läst hästskötarprogrammet på Wången och är utbildad ridledare. Hon har tidigare arbetat på Stall Tibyborg som ridlärare.  

Susanne Frode

Sussie är socionom, HR-specialist och arbetar vanligtvis som konsultchef på företagshälsovården Previa i Uppsala. Hon har sina tre hästar: Dimma från Stenholmen, unghästen Aldis från Tibyborg och dräktiga (med Gumi) Askja från Lundby. Hon arbetar på lördagar med ridskolan. tillsammans med Desirée.

Sussie är utbildad hästskötare och ridledare på Wången och har efter det drivit egen ridskola samt inackorderingsstall. Hon har även arbetat med ridterapi för ungdomar med särskilda behov. Sussie har ofta med sig hunden Texas, som är en riktig fegis och skäller lite, men som är supersnäll.

Oskar Fornstedt

Oskar står för en stor del av hästträningen och har många års erfarenhet av att rida alla typer av hästar. Han har trots sin unga ålder nått fina framgångar på tävlingsbanorna och har tävlat i det svenska ungdomslandslaget tre år i rad på olika hästar med ett SM-guld och flera NM-medaljer i bagaget. Oskar kommer ha en killgrupp på onsdagar.